#TEKOJA (2017)

#TEKOJA Yhteisötaideteos 26.8.2017 Helsingin juhlaviikot, Suomi 100 ja Veikkaus

#TEKOJA Oulussa 28.8.2017 Suomi 100

ja Porvoossa 100 päivää 26.8. 2017 alkaen Suomi 100Kaisan yhteisötaideteoksen #tekoja tarkoitus on kannustaa ja innostaa kaikkia ihmisiä auttamaan toisiaan, ja kertomaan siitä myös sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #tekoja. Tempaus huipentuu 26.8. Kampin keskuksessa järjestettävään tapahtumaan, jossa eri alojen ammattilaiset kokoontuvat yhteen keskustelemaan auttamisen merkityksestä.


Panelisteina ovat Marttojen toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä, everstiluutnantti Aki-Mauri Huhtinen (FT) ja uskonnonfilosofian professori Sami Pihlström. Paneelissa pohditaan muun muassa, miksi ihmiset auttavat toisiaan, kuinka jokainen voi auttaa ja millaista hyvien tekojen tekeminen voi olla sota- tai kriisitilanteessa. Myös auttamisen fysiologiset, biologiset ja sosiologiset vaikutukset tulevat tutuiksi, kun aivotutkija Katri Saarikivi pitää luennon aiheesta.


Tapahtumassa arvotaan ihmisille hyviä tekoja, joita he voivat tehdä joko läheisilleen tai tuiki tuntemattomille. Tapahtumassa tehdään myös yhteisöllisiä harjoitteita Kaisan ja koreografi Alpo Aaltokosken opastuksella. Kaisa itse toivoo tapahtumalle ja auttamistempaukselle jatkuvuutta.


– Toivoisin, että #tekoja olisi ikään kuin Nenäpäivä, mutta ilman rahaa ja niin, että ihmiset tai yritykset haastaisivat toisiaan auttamaan ja tekemään spontaaneja hyviä tekoja.


http://www.helsinginjuhlaviikot.fi/tapahtuma/kaisa-salmi-tekoja/

TAPAHTUMASSA (Helsinki):


Juontaja: Maria Veitola

Puhujat:

Katri Saarikivi (aivotutkija)

Marianne Heikkilä (Marttaliiton pääsihteeri)

Aki-Mauri Huhtinen (Maanpuolustuskorkeakoulun johtamistaidon prof.)

Sami Pihlström (HY uskonnonfilosofian prof., Suomen filosofisen yhdistyksen puheenjohtaja)

Elina Kiiski Kataja (Sitran ennakointiasiantuntija)

Alpo Aaltokoski (Koreografi, tanssitaiteilija

Alpo reagoi paneelikeskustelun teemoihin kehollaan, kehotulkki)


TAPAHTUMASSA (Oulu):


Matti Patrosen vetämän päivän aikana syvennytään auttamiseen ja keskustellaan empatiasta tuomiorovasti Satu Saarisen, muusikko Jukka Takalon, Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hännisen, Lämmitystalkoiden Mia Kemppaalan ja Veturointihankkeen Niina Jääskeläisen seurassa. Lisäksi Pirjo Yli-Maunula liikuttaa ihmisiä muusikko Markus Lampelan improvisoidessa ja Kaisa Salmi yllyttää tekojen äärelle.